Hard Rock, la pedra de toc dels pressupostos

En Comú Podem és un dels partits que més possibilitats té d’acabar sent, de nou, soci del Govern de la Generalitat –d’ERC– per a l’aprovació dels pressupostos del 2024. De fet, l’executiu ha començat a negociar els comptes amb el PSC, Junts, comuns i CUP, però fonts de Presidència admeten que veuen més complicat arribar a un acord amb Junts i la CUP per la “poca predisposició” d’aquests dos grups a votar favorablement el darrer pressupost del mandat de Pere Aragonès. Amb tot, afirmen que mantenen les negociacions a l’espera d’un canvi d’actitud de Junts i CUP. Però mentre no arriba, el Govern sap que és més probable repetir l’acord amb PSC i comuns.

El problema és que aquest cop En Comú Podem ha optat per copiar l’estratègia del PSC que tan bons resultats li va donar en l’última negociació: el “tot o res”. El grup planteja tres o quatre punts potents i, o se li concedeixen tots, o no aprova el pressupost. I la complicació podria venir de la mà d’una d’aquestes condicions: abandonar definitivament el Hard Rock, una línia vermella per als comuns però una idea imprescindible per al PSC. Amb aquests plantejaments, de moment, sembla que el més probable és la pròrroga pressupostària.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari