Capella anuncia que el límit al preu dels lloguers entrarà en vigor a 140 municipis catalans al febrer

El ministeri d'Habitatge es compromet a publicar l'índex de referència per a zones tenses després de mesos de retard

La consellera de Territori, Ester Capella, al ple del Parlament (ACN)

La consellera de Territori, Ester Capella, ha assegurat aquest dijous que la contenció dels preus dels lloguers entrarà en vigor a Catalunya durant el mes de febrer.

En una compareixença des de Madrid després de reunir-se amb la ministra d’Habitatge, Isabel Rodríguez, Capella ha explicat que han pactat acabar en les setmanes vinents la feina per aprovar i publicar l’índex de preus de referència dels lloguers que s’ha d’aplicar per poder declarar zones tenses els 140 municipis assenyalats per Territori.

“És una molt bona notícia”, ha dit la consellera, que ha celebrat haver pogut “desencallar” la publicació d’aquest índex, imprescindible per “fer efectiva” la contenció de rendes, en declaracions recollides per l’ACN.

Segons ha detallat Capella, la nova norma no té efectes retroactius i tindrà una aplicació diferent en funció de si l’amo del pis és un petit propietari o un gran tenidor.

El passat mes de juny, el Govern va ampliar de 60 a 140 els municipis amb zones tensades pel preu de l’habitatge on els propietaris hauran de limitar el preu del lloguer. En aquestes zones, on resideixen 6,2 milions de persones i 80% del total de la població catalana, hi ha pràcticament totes les localitats de l’àmbit metropolità de Barcelona; les quatre capitals, part de les comarques costaneres i d’altres de muntanya com Ripoll, Puigcerdà, Mollerussa, Solsona o Torelló, entre d’altres.

Segons la nova norma, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent en els últims cinc anys després de l’actualització anual. Si es tracta d’habitatges d’un gran tenidor (persona física o jurídica amb més de deu immobles urbans d’ús residencial), el preu del lloguer tampoc podrà ser superior a l’índex de referència del preu del lloguer, afegeix la mateixa informació.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari