Junts reclama sancionar les empreses catalanes que van marxar en el ‘procés’

Rius insisteix que aprovar els decrets a través d'un projecte de llei és "insuficient" i es pot "eternitzar"

El portaveu de Junts, Josep Rius, en una atenció als mitjans al Parlament
El portaveu de Junts, Josep Rius, en una atenció als mitjans al Parlament

Junts per Catalunya reclama que es reverteixi el decret del govern central que va facilitar deslocalitzar les seus d’empreses catalanes durant el procés independentista del 2017. El portaveu de Junts, Josep Rius, ha incidit també que després se sancionin les que no vulguin tornar i s’incentivin amb mesures fiscals les que estiguin a Catalunya. Ho ha dit en una entrevista a SER Catalunya, on també ha desvinculat aquesta acció de l’aprovació o no dels decrets que engloben mesures socials al Congrés aquest dimecres. Sobre l’opció de tirar endavant els decrets a través d’un projecte de llei per després modificar-los durant el tràmit parlamentari, Rius ha afirmat que és insuficient perquè és un procés que es pot “eternitzar”.

El portaveu ha insistit que estan en contra “d’uns quants elements” dels decrets perquè “agreugen l’infrafinançament” del govern català i poden “demorar l’efectivitat” de l’aplicació de la llei d’amnistia. “No volem que a la primera corba quedi impedida”, ha dit sobre l’amnistia. Alhora, ha advertit que s’han de retirar els tres decrets i “refer-los temàtica per temàtica”. “El PSOE confon negociar amb informar”, ha asseverat, i que “no es pot donar la política de fets consumats”. A banda de l’amnistia i el finançament, Rius s’ha mostrat en contra de la pujada de l’IVA de l’electricitat i el gas i ha demanat que l’IVA de l’oli sigui zero.

Estudien la filtració del cas d’assetjament de Casol

Sobre la nova denúncia per assetjament de la diputada de Junts Cristina Casol davant l’Oficina d’Igualtat del Parlament, el portaveu de la formació s’ha mostrat “preocupat” pel fet que s’hagi trencat el “principi de confidencialitat”. Així doncs, ha informat que s’estan “estudiant mesures per veure com s’ha trencat aquest principi” i com s’ha filtrat el cas de Casol als mitjans de comunicació.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari