La diputada de Junts Cristina Casol va denunciar el seu grup parlamentari al novembre

El Parlament va activar el protocol i s'investiga el cas per presumpte "assetjament per raó de gènere"

  La diputada de Junts Cristina Casol durant una intervenció al Parlament (ACN)

  La diputada de Junts Cristina Casol va denunciar el seu grup parlamentari el novembre, segons com ha revelat aquest diumenge l’Ara i ha pogut confirmar l’ACN. Casol, número dos per Lleida a les eleccions del 2021, va acudir a l’Oficina d’Igualtat del Parlament per denunciar un presumpte cas d'”assetjament per raó de gènere”. La cambra catalana va activar el protocol d’igualtat, i ara hi ha una investigació que porta l’empresa externa Institut de Treball Social i Serveis Socials (Intress), on ja han anat diversos diputats de Junts, citats pel cas de Casol.

  Segons el diari citat, la denúncia de Casol afecta diverses persones de la direcció del grup parlamentari de Junts, el qual presideix el diputat Albert Batet. No obstant això, tant el partit com el grup parlamentari apel·len a la “confidencialitat” que han de mantenir sobre l’assumpte, segons estableix el protocol del Parlament, i asseguren que “sempre s’ha actuat amb absolut respecte a tots els membres”.

  El cas d’Aurora Madaula

  El cas de Casol és similar al de la diputada de Junts i secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, actualment de baixa mèdica després de denunciar “violència masclista” per part de “companys” del grup, el passat 24 de novembre del 2023. La direcció permanent del partit va elevar aquestes acusacions al comitè de garanties i, dies després, 22 diputats de Junts -dels 32 del grup- van donar suport a un escrit contra Madaula. A més, la sectorial de feminisme de Junts va demanar obrir expedient a la diputada, en considerar que Madaula havia fet “ús polític” del masclisme.

  La presidenta del Parlament, Anna Erra (Junts), es va reunir amb Madaula a finals de novembre, i la va instar a “reflexionar” sobre si s’havia de mantenir a la Mesa davant la “manca de confiança”. Actualment, la investigació sobre Madaula en el si de Junts està aturada, mentre ella continua de baixa mèdica.

  Tant Madaula com Casol són considerades properes a la presidenta de Junts, Laura Borràs, expresidenta del Parlament condemnada a 4 anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per delictes vinculats a la corrupció.

  (Visited 120 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari