Infermeres de Catalunya acusa Salut de “menyspreu”

El sindicat es concentra davant la seu de la conselleria i lliura més de 500 cartes amb les seves reivindicacions

Concentració d'Infermeres de Catalunya davant la seu de Salut

El sindicat Infermeres de Catalunya ha lliurat aquest dimarts més de 500 cartes amb les seves reivindicacions al Departament de Salut de la Generalitat.

L’entrega l’han fet després de protestar durant més d’una hora a les portes del departament en una concentració que ha aplegat prop de 250 persones amb proclames i pancartes per demanar que es valori la professió infermera. “Balcells dimissió” i “Escolta o marxa” han estat missatges destacats contra el titular de Salut.

Laia Marsal, vicepresidenta d’Infermeres de Catalunya, ha llegit un manifest que demana aturar el “menyspreu reiterat” cap a les infermeres: “Som grans sanitàries i no se’ns valora”. El sindicat també ha recordat que ja fa 29 dies que van iniciar la vaga indefinida i ha alertat que no s’aturarà.

Marsal ha precisat que no tenen cap reunió formal acordada amb Salut, però sí que tenen pendent una reunió amb el Departament de Treball en l’àmbit de mediació per continuar parlant de les seves reivindicacions. Entre aquestes hi ha el reconeixement professional i econòmic de l’A1, ja que a hores d’ara les infermeres es troben en la categoria professional A2, tot i que des de fa anys són graduades.

Altres demandes són el reconeixement de les especialitats “en condicions” -el tercer conveni de l’ICS crea complements per reconèixer les especialistes amb títol reconegut i les especialitzades via màster o expertesa, però no és suficient per als convocants de la vaga-, així com no haver d’utilitzar el vehicle propi per a les tasques d’infermeres.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari