El govern català contradiu Junts i defensa que els decrets de Sánchez són “necessaris”

L'executiu que lidera Pere Aragonès nega que hi hagi cap "invasió competencial" de la Moncloa

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, es dirigeixen a la reunió del Consell Executiu (Arnau Carbonell / Govern)

    El govern català ha defensat que els tres decrets socials que es votaran aquest dimecres al Congrés, a proposta del govern central, són “necessaris”, distanciant-se així del posicionament de Junts al respecte. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha destacat que els decrets inclouen mesures pactades entre el president català, Pere Aragonès, i el president del govern central, Pedro Sánchez, i ha assegurat que no hi ha cap invasió de competències.

    Plaja ha explicat que els decrets s’han analitzat “amb lupa”, que els serveis jurídics de la Generalitat els han revisat i han conclòs que no hi ha “invasió competencial” per part de la Moncloa, al contrari del que adverteix Junts. En aquest sentit, ha apuntat que “no caldria fer gaires gesticulacions que puguin fer que ens privin dels pocs recursos que arriben a Catalunya”.

    De fet, la portaveu ha destacat que els textos que es votaran a la cambra baixa inclouen peticions de la Generalitat com ara el traspàs de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), i ha celebrat que l’amnistia serà “una realitat” el 2024, malgrat que a la dreta “li cogui”, un cop el Congrés tombi les esmenes a la totalitat.

    (Visited 33 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari