Feijóo insta el PSOE a acceptar les rebaixes d’impostos del PP per donar suport al decret anticrisi

Santi Rodríguez veu "difícil" que el seu partit s'abstingui dimecres a la cambra baixa en la votació de les mesures

El líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit representa una “xarxa de seguretat”, i ha dit al PSOE que si vol el seu suport a les mesures anticrisi i a les reformes legislatives que es debatran al Congrés el dimecres, ha d’avalar les rebaixes impostos que planteja el PP. “Són mesures raonables i que repercuteixen en el benestar d’una immensa majoria dels ciutadans, més que qualsevol de les exigències per resoldre problemes personals d’alguns socis als quals ara imploren un “, ha remarcat Feijóo en un esmorzar informatiu a Madrid, amb el president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda.

Entre les rebaixes plantejades pels populars hi ha una reducció de l’IRPF a les rendes “més modestes”, una baixada de l’IVA en aliments com les conserves, el peix o la carn i retornar l’IVA al 5% a la llum i el gas per a empreses i ciutadans. “S’equivoca el govern si intenta pressionar-nos amb desqualificacions”, ha avisat Feijóo, que també ha afirmat que el seu partit està disposat a oferir “solucions”, però no a “arreglar els problemes interns del desgovern”.

En la mateixa línia que el president del PP, el secretari general del Partit Popular de Catalunya (PPC) i diputat al Congrés, Santi Rodríguez, ha considerat “difícil” que el seu partit s’abstingui dimecres a la cambra baixa per permetre que s’aprovin els decrets socials del govern de Pedro Sánchez. Rodríguez ha recordat al president espanyol que ell ha escollit els socis i, per tant, que la responsabilitat és seva. De fet, es dona la circumstància que Junts ha avisat que hi votarà en contra.

“El que no pot pretendre és, en el moment que li fallin els socis, venir a trucar a la porta del PP, partit al qual no deixa d’insultar contínuament”, ha dit en una entrevista a RTVE. El secretari general del PPC no sap què acabarà votant Junts. Segons ha dit, amb el temps el partit de Carles Puigdemont s’ha tornat com la CUP: “Són imprevisibles”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari