Mediapro va ingressar 5,4 milions el 2023 per treballs i serveis a la CCMA

La productora es repartirà, a més, 11,7 milions d’euros amb l’empresa de serveis digitals Inetum per desenvolupar la plataforma 3cat

Edifici central de la productora audiovisual Mediapro a l'avinguda Diagonal de Barcelona

La productora audiovisual Mediapro va ingressar 5,4 milions d’euros l’any passat pels serveis i programes que va fer per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). L’empresa, de la qual acaba de ser acomiadat Jaume Roures, un dels seus creadors i ànima durant tota la seva trajectòria, va rebre aquests diners gràcies als contractes fets per la CCMA amb les divisions del seu grup Mediaproduccion, Servicios Audiovisuales Overon i Servicios Integrales Unitecnic. A més, la CCMA ha encarregat a la unió temporal d’empreses formada per Mediapro i la firma de serveis digitals Inetum el desenvolupament de la plataforma 3cat que va posar en marxa el passat 30 d’octubre. Aquest encàrrec costa 11,7 milions d’euros.

Gairebé la meitat dels diners que Mediapro va rebre l’any passat de la CCMA el 2023 corresponen als 2,7 milions d’euros que va cobrar Mediaproduccion per la realització de la temporada 2023-2024 del programa Atrapa’m si pots. El 2023, la CCMA i Mediaproduccion van signat set contractes. L’edició d’estiu d’Atrapa’m si pots va costar gairebé mig milió d’euros més. Aquesta divisió de l’empresa que ara dirigeix en solitari Tatxo Benet després de la marxa de Roures, va rebre dos encàrrecs de la CCMA per fer produccions audiovisuals: El factor clau i Unfold.  El factor clau, presentat per l’economista Xavier Sala i Martín i l’empresària Beth Camprubí, ha costat uns 280.000 euros i Unfold, conduït per Ariadna Ollé i dedicat a difondre les noves tecnologies, 170.000. Catalunya Ràdio també ha contractat serveis de Mediaproduccion, que produeix el programa En guàrdia, que presenta Enric Calpena i aquesta temporada ha costat 64.000 euros. Mediapro va ingressar uns 3,8 milions d’euros de la CCMA gràcies als contractes signats per Mediaproduccion.

Dels sis contractes que Overon, la companyia de Mediapro que ofereix serveis audiovisuals i la transmissió dels seus senyals, va signar l’any passat amb la CCMA, el més elevat correspon als 600.000 euros per “subministrament, captació, distribució i recepció de senyals de producció remota”. Un altre contracte pel “lloguer de motxilles 5G permanents i ocasionals” va suposar una despesa similar per la CCMA: 586.800 euros. Al web de transparència de la CCMA hi consten també encàrrecs a Servicios Audiovisuales Overon per serveis pel programa Col·lapse (30.585 euros), la cobertura en helicòpter de LaRevolta 2023 (17.395 euros) o transmissió d’imatges des del Congrés dels Diputats (11.000 euros). Al web de la CCMA no hi consten dos contractes que sí que apareixen al Registre de Contractacions Públiques de la Generalitat. Un d’aquests contractes, per donar suport tècnic al programa Eufòria, es va firmar l’1 de desembre passat per valor de 26.290 euros. En total, Overon va ingressar prop d’1,4 milions d’euros de la CCMA l’any passat.

Pel que fa a Unitecnic, empresa especialitzada en tecnologies de telecomunicacions, va signar tres contractes amb la CCMA per valor d’un quart de milió d’euros.

Del repartiment dels 11,7 milions d’euros entre Mediapro i Inetum per desenvolupar la plataforma 3cat no n’ha transcendit quants diners es quedarà cada una de les empreses. Dos mesos després de posar-se en marxa 3cat, el govern de la Generalitat li ha concedit el Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa per la seva campanya de llançament, una decisió que ha estat criticada perquè suposa que l’executiu català es premia a ell mateix tenint en compte que la CCMA depèn del Departament de Presidència.

(Visited 291 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari