Manifestació d’Infermeres de Catalunya a la plaça Sant Jaume per interpel·lar Aragonès

Els tècnics sanitaris se sumen a la vaga indefinida per reclamar un reconeixement professional

  Imatge de la concentració del Sindicat d'Infermeres

  El sindicat Infermeres de Catalunya ha convocat una mobilització aquest dilluns per arribar fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona i interpel·lar directament al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Sota el lema “Aragonès, escolta’ns!”, els manifestants s’han concentrat a Plaça Universitat i Plaça Tetuan i han marxat per la Gran Via de les Corts Catalanes per trobar-se al carrer Pau Claris. El recorregut ha seguit per Via Laietana i ha finalitzat a la plaça Sant Jaume. 

  En vaga indefinida des del passat 12 de desembre, el sindicat reclama millores laborals, critiquen el col·lapse dels centres sanitaris i afirmen que han “arribat al límit” i que no poden tolerar més “el menyspreu reiterat cap a la nostra professió”. Dijous passat es van reunir amb el conseller de Salut, Manel Barcells, però les infermeres demanen el reconeixement del nivell A1 -l’administració correspon al nivell de Graduat o Llicenciat Universitari-, ja que “és prioritari i fonamental en tots els seus àmbits, sobretot a l’àmbit econòmic”.

  A més, comença una aturada indefinida de tècnics sanitaris, que són personal d’urgència, quiròfan i proves diagnòstiques, i reclamen un reconeixement professional que no inclou l’acord amb Salut. Durant la mobilització, s’han sentit crits com “Prou, prou, prou, les infermeres diem prou”, “Boti, boti, boti, Balcells qui no boti” o “Vaga, vaga, vaga, si el sistema no paga”.

  (Visited 69 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari