El PSOE descarta retirar els decrets anticrisi malgrat no tenir suports i segueix negociant

Santos Cerdán assegura que continuaran en converses "amb totes les forces que s'hi vulguin sumar, fins al darrer minut"

    El secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán

    El secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, ha descartat aquest dilluns retirar els tres decrets llei que el Congrés dels Diputats debatrà en un ple aquest dimecres, malgrat no tenir els suports tancats abans de la votació. Cerdán ha agregat que el partit continua negociant amb tothom, també amb Junts, que de moment s’ha mostrat reticent. “Els partits que no ho vulguin secundar hauran de dir als ciutadans del nostre país, a 12 milions de pensionistes, que no volen que se’ls revalori la pensió un 3,8%”, ha assenyalat. Tanmateix, ha demanat “responsabilitat” davant la convalidació de tres decrets llei sobre justícia, mesures anticrisi i el subsidi d’atur, i no ha descartat acudir al PP. “L’aritmètica parlamentària és la que és”, ha admès el dirigent socialista.

    Per a Cerdán, la demanda de responsabilitat va dirigida a Junts, però també al PP o a Podem. “Amb Junts continuarem parlant, com amb el PP, i amb totes les forces que s’hi vulguin sumar, fins al darrer minut”, ha indicat. A preguntes de la premsa, el socialista ha destacat que les negociacions continuaran fins al dimecres i que els acords seran públics. De fet, fonts socialistes confirmen contactes, aquest dilluns, entre el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, i la secretària general del PP, Cuca Gamarra, per parlar sobre els decrets.

    Pel que fa a les negociacions amb l’independentisme, el secretari d’Organització del PSOE ha dit que les reunions seran “molt habituals”, tant amb ERC com amb Junts. “Aquesta setmana, avui o demà tindrem reunions, No cal que siguin presencials, poden ser per videoconferència”, ha afegit, tot indicant que “entra dins la normalitat política”.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari