Toni Soler: “Contra el Rei i la Constitució, sempre”

El propietari de Minoria Absoluta, productora que ha cobrat més de 6 milions de TV3 aquest any, i director d’‘Està passant’, es deixa anar després de retirar-se com a presentador del programa

Toni Soler, en el darrer programa 'Està passant' que ha presentat a TV3, el 24 de novembre

Toni Soler, amo de Minoria Absoluta, l’empresa que produeix els programes Polònia i Està passant de TV3, ha deixat de presentar aquest darrer tot i que encara en consta com a director al portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El Llibre d’Estil de la CCMA obliga els professionals de TV3 a no emetre opinions públiques o escriure missatges a les xarxes socials que perjudiquin la seva imatge d’objectivitat. Soler ha vulnerat sistemàticament aquesta normativa en els seus articles dominicals al diari ARA i en els seus posts a X sense que la direcció de TV3 li ho recriminés. Després de retirar-se com a presentador d’Està passant, el passat dia 21, Soler ha fet un salt qualitatiu en la seva sinceritat ideològica als mitjans. El dia de Nadal va publicar a X: “Contra el Rei i la Constitució, sempre. Bon Nadal i bona lluita”.

El seu missatge va tenir unes 60.000 visites, 2.100 “m’agrada” i poc més de cent comentaris. Entre els usuaris als quals va agradar el post combatiu contra la Corona i contra la Constitució de Toni Soler hi ha un bon nombre de militants i càrrecs d’ERC, el partit al que sempre dona suport en les seves col·laboracions al diari ARA. Hi ha, per exemple, Marc Aloy, alcalde de Manresa, Mireia Ingla, ex-alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Chelo Picón, regidora de Creixell, Mar Andreu, regidora de Collbató,  Oriol Ramó, president de la Federació comarcal del partit al Vallès Oriental, Oriol Avinyó, president a Móra dEbre, o Mònica Mayor, secretària de Feminismes de la formació d’Oriol Junqueras al Penedès.

La sintonia del propietari de Minoria Absoluta amb ERC es va manifestar també, com és habitual, a l’article que va publicar a l’ARA el diumenge 24. Consistia en un panegíric del candidat fallit d’ERC a l’alcaldia de Barcelona Ernest Maragall, després que anunciés la seva retirada com a regidor de l’ajuntament. Soler atribuïa que Maragall, primer, i Xavier Trias, després, no aconseguissin l’alcaldia de Barcelona a pactes contra natura que van beneficiar Ada Colau el 2019 i Jaume Collboni el 2023. El partidisme de Soler el portava a acabar així el seu article: “Espanya, quan es troba amb aquests riscos, sempre troba ximples útils que li facin la feina bruta. O és que potser algú dubta que Salvador Illa rebrà els vots dels comuns i del PP per ser president, si els números surten?”.

Toni Soler ha estat la cara dels vespres de TV3 des de setembre de 2017. Des de dijous passat no apareix en pantalla a Està passant però continua sent el propietari d’una de les productores que més factura a la televisió pública. L’any que ara tanquem, Minoria Absoluta ha ingressat més de 6 milions d’euros pels programes que li ha comprat una CCMA que té un Llibre d’Estil que, pel que es veu, no afecta als professionals que hi treballen i que lluiten per la independència i contra la Corona i la Constitució espanyola.

(Visited 2.474 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Toni Soler: “Contra el Rei i la Constitució, sempre””

  1. Yo sigo siendo un currante. Si escribiera contra el Rey la Constitución, estaría forrado. Pero prefiero la dignidad (nunca compensada).
    Cuando “confeccinó” el guión del Borne. Este historiador, que ejerce de fabulador, el mismo lo calificó de imaginativo.

    Respon

Feu un comentari