Aragonès situa el 2024 com l’any per acordar un finançament singular i abordar el referèndum

Demana als grups que “estiguin a l'altura” i aprovin els pressupostos per afrontar “reptes” com la sequera o l’educació

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant el seu missatge de Nadal des del Dipòsit del Rei Martí (ACN)

El 2024 “ha de ser l’any” en què s’ha d’“acordar un finançament singular” per a Catalunya i en què s’ha d’obrir “la segona fase de negociació amb l’Estat”, la del referèndum. En aquests termes s’ha expressat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el seu missatge institucional de Nadal, en què també ha defensat que la llei d’amnistia s’ha d’aprovar i “aplicar plenament” per permetre el retorn dels exiliats.

“El 2024 ha de ser l’any en què la llei d’amnistia s’aprova, s’aplica plenament i permet recuperar la llibertat i el retorn a Catalunya de les persones represaliades pel seu compromís amb el referèndum”, ha considerat Aragonès, que també ha afegit que “ha de ser l’any en què abordem la segona fase del procés de negociació amb l’Estat, on Catalunya ha de poder decidir lliurement el seu futur”.

De la mateixa manera, el president de la Generalitat ha situat com a prioritat per a l’any vinent l’acord d’un “finançament singular” per a Catalunya “que posi fi a un dèficit fiscal insuportable que ens priva de destinar els recursos que ja paguem a millorar la sanitat, enfortir l’educació, ajudar autònoms, treballadors i emprenedors o a les persones amb dependència, i lluitar contra les violències masclistes”.

Per aconseguir desplegar aquestes polítiques, ha sostingut Aragonès, cal “utilitzar totes les eines”, com ara els pressupostos de la Generalitat per al 2024, que encara no s’han aprovat en Consell Executiu. Segons el dirigent republicà, els nous comptes són “imprescindibles per continuar avançant”, per això ha reclamat “el compromís d’una majoria del Parlament” i s’ha mostrat “decidit a construir-la”.

Aragonès, que ha defensat els fruits del diàleg amb el govern central, també ha demanat “responsabilitat” als grups parlamentaris per a aprovar els pressupostos del 2024 i poder abordar “reptes” com la sequera o l’educació. “Tinc el convenciment que tots estarem a l’altura”, ha afirmat.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari