Barcelona suspèn un any les llicències musicals i comercials al ‘triangle golfo’

La tinenta d'alcaldia Bonet defensa la mesura per les molèsties generades als veïns i la protecció del comerç de proximitat

Manifestació contra el soroll al 'triangle golfo'

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, i el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, han anunciat aquest divendres la suspensió de les concessions de llicències musicals, de restauració i comerços alimentaris als entorns del denominat triangle golfo i del carrer de Rogent durant un any.

El govern municipal de Jaume Collboni ha iniciat un procés d’actualització del pla d’usos al districte per regular l’obertura de nous establiments després de detectar un increment de botigues alimentàries i de concurrència pública. L’objectiu, segons ha explicat Bonet, és garantir el descans i la qualitat de vida dels veïns i protegir els comerços de proximitat equilibrant els usos de la zona i evitant el monocultiu.

A partir d’ara no s’atorgaran llicències ni permisos d’obres vinculats a les activitats musicals, activitats de restauració, autoserveis, botigues de conveniència i comerços alimentaris amb degustació en aquests àmbits, difon l’ACN.

El pla d’usos vigent ja establia que en el termini de tres anys a partir de l’entrada en vigor de la seva modificació –setembre de 2016– es valoraria la necessitat de revisar-lo. Alhora, la Modificació del Pla General Metropolità pel 22@ també determinava que en el termini de quatre mesos des de la seva entrada en vigor –juny de 2022– s’iniciarien els treballs per ajustar les determinacions del pla d’usos de Sant Martí, afegeix la mateixa informació.

A la zona del triangle golfo de Sant Martí, el consistori ha detectat darrerament un increment de les botigues obertes 24 hores, que poden subministrar alcohol i, així, facilitar que se’n consumeixi a la via pública, fet que genera molèsties al veïnat. Aquestes botigues no estaven regulades en el pla d’usos i, per tant, es podien obrir sense restriccions.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari