La delegació d’eurodiputats veu un “problema” que els pares que volen el 25% de castellà hagin d’acudir als tribunals

Han acusat el govern català d'enviar càrrecs del Departament d'Educació a les reunions amb els directors i docents dels centres educatius

La consellera Simó reunida amb la missió d'eurodiputats

Els europarlamentaris que han visitat durant tres dies Catalunya per analitzar la immersió lingüística a les escoles veuen com un “problema” que els pares que vulguin el 25% de les classes en castellà hagin d’acudir individualment als tribunals per reclamar-ho. La presidenta de la delegació i vicepresidenta de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, la liberal estoniana Yana Toom, ha acusat el govern de la Generalitat de Catalunya d’enviar càrrecs del Departament d’Educació a les reunions amb els directors i docents dels dos centres educatius del Prat de Llobregat que van visitar aquest dimarts, i que fins i tot intervinguessin en les converses. Yana Toom ha reconegut que no podran aportar cap solució a les queixes dels peticionaris.

Els europarlamentaris que formen part de la missió del Comitè de Peticions són la presidenta de la delegació Yana Toom, liberal d’Estònia, acompanyada del popular alemany Peter Jahr; un polonès del partit ultranacionalista Llei i Justícia, Kosma Zlotowski; i la italiana del Moviment Cinc Estrelles, Maria Angela Danzi. Els membres acompanyants de la delegació són la presidenta del comitè de Peticions, la popular Dolors Montserrat; la també eurodiputada del PP Rosa Estaràs; Maite Pagazaurtundúa, de Cs; Diana Riba, d’ERC; i Jorge Buxadé, de Vox.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari