Sánchez es reunirà diversos cops per separat amb Puigdemont i Junqueras els pròxims mesos

El PSOE vetarà la presència de jutges a les comissions d'investigació del Congrés

Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que té intenció de reunir-se diversos cops per separat amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i amb el president d’ERC i exvicepresident català, Oriol Junqueras, durant els pròxims mesos, previsiblement un cop s’aprovi la llei d’amnistia que es tramita al Congrés, difon l’ACN.

Seran reunions sense verificador i amb fotografia que encara no s’ha concretat on tindran lloc, segons ha explicat el mateix Sánchez en conversa informal amb la premsa. Aquestes reunions, segons ha afegit, són coherents amb la seva estratègia a Catalunya i amb el procés d’incorporació de l’independentisme a la vida política.

Sánchez ha assegurat que no té por del cost electoral de l’amnistia o de les reunions amb Puigdemont i Junqueras, i ha recordat que en el cas dels indults, malgrat les crítiques, el PSOE va obtenir un milió de vots més a les següents eleccions.

Segons Sánchez, cal fer pedagogia i recordar que a diferència dels indults, que van ser una decisió exclusiva del seu executiu, la llei d’amnistia és fruit d’una majoria de 178 vots del Congrés dels Diputats, on hi ha representada la sobirania popular. A més, ha afirmat, el PSOE té plena confiança en la constitucionalitat de la llei i no tem que els jutges la puguin revertir.

En canvi, Sánchez ha avançat que el PSOE s’oposarà a les peticions de Junts i ERC per citar jutges a les comissions d’investigació sobre l’espionatge amb Pegasus i l’operació Catalunya que s’han constituït al Congrés dels Diputats. El president sosté que el PSOE sempre ha estat respectuós amb el poder judicial i ha apuntat que els socialistes no estan d’acord amb les peticions de les formacions independentistes i que sense els vots del PSOE no prosperaran, afegeix la mateixa informació.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari