La Junta de Portaveus del Parlament rebutja habilitar la primera quinzena de gener per accelerar tràmits dels pressupostos

ERC acusa l'oposició de bloquejar l'acceleració de diverses lleis

La secretària primera de la Mesa i diputada d'ERC, Alba Vergés, a la reunió de la Mesa

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya ha desestimat aquest dimarts al matí la petició del grup parlamentari d’ERC d’habilitar la primera quinzena de gener per accelerar els tràmits dels pressupostos de la Generalitat per al 2024.

Segons l’ACN, el grup republicà volia deixar la porta oberta per permetre, si fos el cas, agilitzar projectes com els de pressupostos, o bé lleis com la de la imprescriptibilitat dels delictes de pederàstia, registrada avui mateix, però la Junta ha tombat la petició.

ERC ha lamentat que els altres grups hagin “bloquejat” aquesta possibilitat, amb la qual pretenia “fer flexible” tot el calendari al gener, afegeix la mateixa informació.

El govern de Pere Aragonès manté que vol portar els pressupostos del 2024 al Consell Executiu després de tancar l’acord polític, segons ha comunicat aquest dimarts la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.

L’executiu vol assegurar-se, en primer lloc, el suport dels grups parlamentaris necessaris i, després, aprovar els comptes a Palau per, tot seguit, dur-los al Parlament i iniciar-ne la tramitació.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari