Quina política declina sortir al documental de 3Cat de les residències?

Alba Vergés i Bosch
Alba Vergés i Bosch

L’exconsellera de Salut de la Generalitat, i actual vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, va declinar participar en el documental de 3Cat dedicat a les residències. Així s’explicitava al final del documental. Com Vergés, tampoc Domus Vi i Grupo Euden van voler donar explicacions. L’emissió va ser dimarts passat en el marc de “Nits sense ficció”. “Residències sota pressió” és un documental dirigit per Carles Prats que parla de les ferides obertes i dels canvis que no arriben a les residències geriàtriques catalanes.

Més de 10.000 persones que vivien en residències a Catalunya van morir a causa de la pandèmia. Un balanç catastròfic que va posar en evidència les mancances del sistema residencial. Tres anys després, el documental es pregunta si ha canviat res. Famílies, treballadores i gestors de residències fan balanç i miren al futur amb molta preocupació. L’abandonament és el sentiment compartit de familiars de residents, treballadores, directors i patronal. Així es van sentir durant la pandèmia.

Al contrari de Vergés, que no ha volgut donar la cara, el programa compta amb el testimoni de l’actual conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. L’absència de Vergés no ha passat desapercebuda a les xarxes socials. Usuaris de X com la periodista Lluïsa Fuentes li retreia l’actitud: “Trobo molt greu que l’exconsellera @albaverges no hagi volgut donar explicacions a la televisió pública. Molt greu! #Residencies3cat”. En la mateixa línia, un altre usuari, Enric Casas, deia: “Gran documental… però no traurà la cara cap polític? La consellera de Salut @albaverges potser hagués estat bé donar explicacions públiques sobre la gestió. Perdó… la mala gestió. #Residències3Cat”.

(Visited 214 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari