Aragonès arriba al jutjat per declarar com a testimoni per l’espionatge amb Pegasus

L’exdirectora del CNI Paz Esteban declararà al gener com a investigada

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a les portes de la Ciutat de la Justícia acompanyat del seu advocat, Andreu Van den Eynde, i la seva cap de gabinet, Helena Ricomà (ACN)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha arribat aquest dimecres al jutjat per declarar com a testimoni per l’espionatge a través del mòbil amb el programa Pegasus que va patir el 2020, quan era vicepresident. Aragonès ha arribat a la Ciutat de la Justícia acompanyat del seu advocat, Andreu Van den Eynde, i la seva cap de gabinet, Helena Ricomà.

El cap de l’executiu català respondrà totes les preguntes, segons han explicat fonts de Presidència, ja que, com a víctima, té interès que s’esclareixin tots els fets. Aragonès ha celebrat que s’estigui investigant la querella que ell va interposar i espera que s’arribi “fins al final”. De fet, encara que es pugui intentar alentir el procediment, el president de la Generalitat considera que s’ha de saber qui va autoritzar l’espionatge, quin era el motiu d’aquest espionatge i què se n’ha fet de la informació extreta dels seus dispositius.

El jutjat també havia d’interrogar com a investigada l’exdirectora del CNI Paz Esteban, destituïda arran del cas, però la seva declaració s’ha ajornat fins al gener a petició de la seva defensa, l’Advocacia de l’Estat.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari