Interior desclassificarà papers sobre l’espionatge del CNI

Es podria desclassificar els informes "oportuns, raonables i conformes a la llei" si el jutge ho ordena

Fernando Grande Marlaska

El govern espanyol obre la porta a desclassificar informes del CNI sobre l’espionatge amb Pegasus a l’independentisme si el jutge ho demana. Ho ha dit el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest dilluns.

“Es desclassificaran els documents sol·licitats per l’autoritat competent que s’entenguin oportuns, raonables i conformes a la llei”, ha assegurat Marlaska en declaracions als mitjans.

El jutge ja va demanar la setmana passada al govern espanyol que desclassifiqués tots els documents relacionats amb l’espionatge amb Pegasus a Pere Aragonès. És la segona petició que fa un dels jutges de Barcelona que investiga el cas, la primera es va trobar amb la negativa del govern espanyol.

La decisió del govern espanyol arriba quan falten poques setmanes perquè a finals de gener, l’exdirectora del CNI comparegui davant del jutge que investiga Pegasus per l’espionatge a Aragonès. El president de la Generalitat va ser un dels 18 independentistes que el CNI va admetre haver espiat, amb l’aval del Tribunal Suprem, amb programari maliciós al seu telèfon mòbil.

Si els documents es desclassifiquen, Paz Esteban podrà parlar obertament de l’espionatge contra l’independentisme. Marlaska confia que l’exdirectora dels serveis d’intel·ligència espanyols “declararà en els termes que consideri precisos i conforme a la llei”.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari