La UE elegeix Calviño com a nova presidenta del Banc Europeu d’Inversions

El ministre belga defensa que amb Calviño l'entitat inversora de la UE tindrà una presidència "forta"

Nadia Calviño, vicepresidenta segona del Govern d'Espanya (Miquel Vera, ACN)
Nadia Calviño, vicepresidenta segona del Govern d'Espanya (Miquel Vera, ACN).

Els ministres d’Economia i Finances de la UE han elegit aquest divendres la vicepresidenta primera i ministra d’Economia espanyola, Nadia Calviño, com a nova presidenta del Banc Europeu d’Inversions (BEI).

Els mateixos ministres són els que formen part del consell de governadors del BEI, que ha de decidir sobre la presidència de l’entitat inversora de la UE, per la qual cosa ara començarà el procés formal al BEI per nomenar Calviño com a presidenta.

El ministre de Finances belga, Vincent Van Peteghem, en nom de la presidència belga del consell de governadors del BEI, ha apuntat després de la discussió que els ministres dels 27 han considerat que amb Calviño el BEI tindrà una presidencia “forta”.

Lideratge internacional d’Espanya

Calviño ha defensat aque el seu nomenament per presidir el BEI “confirma el respecte i el lideratge d’Espanya en l’àmbit internacional”. En una declaració després que els ministres d’Economia i Finances de la UE l’hagin escollit per presidir l’entitat inversora de la UE, Calviño ha dit que el suport a la seva candidatura és una “molt bona notícia”.

“Per primer cop Espanya lidera aquesta institució, que és fonamental per a l’economia europea”, ha dit Calviño. Ha subratllat que el BEI tindrà un paper encara “més important en el futur” per les inversions necessàries a la UE.

En una publicació a X, el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha indicat que l’elecció de Calviño “reforça la presència i influència d’Espanya en els organismes internacionals” i ha afegit que la seva designació és “una magnífica notícia per a Europa i un orgull per a Espanya”. “Serà la primera dona que presideixi el BEI des de la seva fundació, un reconeixement a la seva extraordinària trajectòria, rigor i lideratge de la política econòmica del nostre país”, ha explicat. Ha acabat la piulada amb un missatge més personal: “Enhorabona, Nadia! Et trobaré a faltar.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari