Sánchez respon a Urtasun que l’acord amb Zelenski és un memoràndum i no ha d’anar al Congrés dels Diputats

El ministre i portaveu de Sumar ha criticat "l'opacitat" de l'acord "sense debat" amb els partits

Zelenski i Sánchez, reunits a la Moncloa

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha recordat aquest dilluns al portaveu de Sumar i ministre de Cultura, Ernest Urtasun, que l’acord de 1.000 milions en ajuda militar que ha signat amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, no té per què passar pel Congrés dels Diputats, com reclamava Urtasun.

“És un memoràndum d’entesa, no un tractat internacional, i no és necessari passar-lo pel Congrés dels Diputats”, ha dit Sánchez en roda de premsa amb Zelenski.

En tot cas, ha recordat que tan ell com els seus ministres d’Exterior i Defensa ja havien anunciat que quan Zelenski anés a l’Estat signarien aquest acord per portar la cooperació bilateral “a un nou nivell”.

Prèviament, a la roda de premsa de Sumar, Urtasun ha criticat “l’opacitat” de l’acord i que es tiri endavant “sense debat”, i ha defensat que sigui el Congrés qui “valori, amb tota la informació, quin és el grau de l’acord”.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari