El preu de l’habitatge de Catalunya puja un 3,8% durant el tercer trimestre

Els pisos nous es van encarir un 10,2% mentre que els de segona mà ho van fer un 3%

Un bloc de pisos amb alguns habitatges ocupats a Can Gibert del Pla, Girona (ACN)

El preu de l’habitatge a Catalunya es va encarir un 3,8% durant el tercer trimestre i va pujar sis dècimes respecte a la variació anual dels tres mesos anteriors, segons l’Índex de Preus de l’Habitatge de l’Institut Nacional d’Estadística. Es tracta de l’increment més elevat de la sèrie històrica -que es remunta al 2007- en un tercer trimestre i trenca a la tendència a la moderació que va iniciar al quart trimestre de l’any passat.

Pel que fa als habitatges nous, es van encarir un 10,2%, la dada més alta des del quart trimestre del 2020 (10,4%) i 2,4 punts més que el segon trimestre, mentre que el preu dels pisos de segona mà es va enfilar quatre dècimes, fins al 3%.

Al conjunt d’Espanya, la variació anual de l’Índex de Preus de l’Habitatge (IPV) en el tercer trimestre del 2023 va augmentar nou dècimes i es va situar en el 4,5%. Per tipus d’habitatge, la taxa anual dels nous va pujar 3,3 punts, fins a l’11%, i suposa l’increment més elevat dels últims 16 anys.

D’altra banda, l’habitatge de segona mà va registrar una variació del 3,2%, tres dècimes per sobre la registrada al trimestre anterior. Pel que fa a la variació trimestral, a Catalunya va ser del 2,7%, la més alta des del segon trimestre del 2018 i representa l’increment més elevat de la sèrie històrica. El preu dels habitatges nous es van incrementar un 3,2% i els de segona mà en un 2,7% entre el tercer i el segon trimestre.

Per comunitats autònomes, els preus de l’habitatge van presentar variacions positives en totes elles, encapçalades per Navarra, amb un 7,6%, seguit de les Illes Canàries i Cantàbria, amb un 6,6% i un 5,9% respectivament. En canvi, Castella-la Manxa va registrar l’increment més petit, amb un 1,%, juntament amb Extremadura, amb un 1,1%, i La Rioja, amb un 1,9%.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari