Es disparen les crítiques als Mossos per la seva ineficàcia en evitar el robatori de cables de coure a Rodalies

A les xarxes socials s’arriba a acusar la conselleria d’Interior de desinterès en combatre aquest delicte per beneficiar la campanya independentista pel traspàs del servei a la Generalitat

Cables de coure robats del servei de Rodalies i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

Les crítiques a la ineficàcia dels Mossos d’Esquadra per evitar els robatoris de cables de coure a les línies de tren de Rodalies que afecten el funcionament d’aquest servei ferroviari s’han multiplicat els darrers dies. El passat dilluns 27 de novembre es va produir un nou robatori de cable que va afectar diverses línies durant unes hores. La consellera de Territori, Ester Capella, va matinar aquell dia per pujar a la xarxa social X aquest missatge a les 7:47 hores: “Comença la setmana de forma complicada a Rodalies. Sense circulació: R12, R13 i R14 Lleida-Barcelona i R3 Figaró-Puigcerdà. Unes molèsties constants cap a molts usuaris que són incomprensibles per a tothom. Treballarem perquè això no sigui mai més el dia a dia del nou Rodalies”. Molts usuaris de X li van retreure que no expliqués que les molèsties que patien els passatgers eren degudes al robatori de cables de coure, alguns van recordar que evitar aquest delicte és responsabilitat dels Mossos d’Esquadra i n’hi va haver que van dir que veuen la mà de la pròpia Generalitat darrera d’aquestes incidències reiterades. A les 9 del matí, tècnics d’Adif ja havien reposat els cables robats i resolt la incidència.

“El què no passarà? El robatori de cable setmanal? No estarà dient que es fa a propòsit per alguna administració catalana, oi?”, es preguntava l’usuari @Norm_al_Servei. Ángel S.F. ho interpretava així: “Jo tinc un Audi i el meu veí, que treballa a Seat, em fa malbé el cotxe tres cops per setmana per explicar pel barri que els Audi són una merda i li comprin un Seat. Aquest és el concepte… jo ho veig des de fa molts anys, patint-ho… i molts ho saben”. @Robert_Bonet arribava a parlar de “robatori de cable per part de màfies pagades per la Generalitat de Catalunya”.

La ineficàcia dels Mossos per impedir que es cometin aquests delictes que afecten el trànsit dels trens de Rodalies és present en molts comentaris. @elprat1962 va escriure: “Tots sabem qui hi ha darrere d’això. Algú ha vist alguna vegada algun informe de Mossos sobre els innombrables cassos de sabotatge a Renfe/Adif? Un de sol”.

“Se t’ha passat explicar que és degut a un robatori de cable provocat per una deficient vigilància de las línies, vigilància que és responsabilitat de la Generalitat, és a dir, teva. Cal aclarir-ho perquè veieu que els ciutadans no som tan imbècils com us penseu”, va contestar l’usuari @metrobcn22 a la consellera. Robert Johnson escrivia: “Les competències dels Mossos per vigilar i perseguir els que constantment roben els cables ja les tenim. Una altra cosa és que el govern d’inútils i corruptes els abelleixi perseguir aquests delictes”. Railtrack, en la mateixa línia, li deia a Capella: “Un dia més  per vandalisme / alteració de l’ordre públic al qual el govern de la comunitat autònoma de Catalunya no li posa remei essent competència seva. El mateix govern autonòmic del qual formes part. Desperta que és dilluns”. @bede02 intervenia amb ironia: “Perdoni consellera però les competències en seguretat les té el govern amb el cos dels Mossos d’Esquadra, però com que la via és d’Adif doncs que se la vigili la Guàrdia Civil”. D’altres usuaris van reclamar que més mossos vigilin les vies del tren de Rodalies per evitar robatoris o que la consellera Capella parli amb el titular d’Interior, Joan Ignasi Elena, per demanar-li explicacions i una actuació urgent.

Mossos ha informat de molt poques actuacions amb detenció de lladres de cables de coure de les vies de Rodalies. L’any 2016 va detenir sis persones i l’aleshores conseller, Jordi Jané, va declarar que la desarticulació d’aquest grup “contribuirà al notable descens de robatoris de cables de coure” i que esperava que les detencions servissin “d’exemple i paràmetre preventiu” per altres grups. No ha estat així. Els robatoris i les afectacions al servei de Rodalies no només s’han seguit produint sinó que han augmentat. I de detencions per part dels Mossos n’hi ha hagut ben poques. L’última, el 8 de novembre, a Martorell, on personal de seguretat de Renfe va retenir dues persones que robaven cablejat elèctric. Quan van arribar els Mossos, se n’havia escapat una.

(Visited 173 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari