El president de Renfe diu que el traspàs de Rodalies s’ha de fer “de forma modèlica”

La Generalitat no fixa dates i reconeix que "no es farà d'un dia per l'altre"

  El president de Renfe, Raül Blanco (ACN)

  El president de Renfe, Raül Blanco, ha afirmat que el traspàs de Rodalies s’ha d’executar “de forma modèlica”. Així s’ha expressat aquest divendres en la III Jornada de mobilitat sostenible, organitzada per elDiario.es al Palau Robert de Barcelona, en la qual ha apuntat que el traspàs ha de servir “d’aprenentatge” de cara a 2033, quan s’alliberaran serveis públics a Europa.

  Així, Blanco ha insistit que “l’esforç estarà centrat en què es faci bé i de forma positiva”, però ha evitat concretar una data. Al seu torn, el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Oriol Martori, ha apuntat que “no és tant un tema de dates, sinó que clarament ens emplacem que hi hagi una clara voluntat, de les dues parts, perquè es materialitzi”.

  Martori ha recordat que s’acumulen “més de deu anys d’incompliments d’acords”, però ha admès també que aquest procés “no es farà d’un dia per l’altre”. De fet, tant el president de Renfe com l’alt càrrec de la Generalitat han coincidit què serà una procediment “complex” i que l’objectiu final és millorar el servei a l’usuari. D’altra banda, Blanco ha garantit que es mantindran les condicions laborals de la plantilla i que es “treballarà amb el màxim diàleg” amb tots els agents socials i representants dels treballadors perquè “aquest acord s’acabi materialitzant bé i amb èxit”.

  El president de l’operadora ha destacat també la importància de la inversió per tenir una xarxa ferroviària a Catalunya “més resilient, més fiable, més puntual i amb majors freqüències” i, en aquest sentit, ha apuntat que de cara al 2025, després de les inversions que hi ha en marxa -el Pla de Rodalies-, “es començarà a veure la llum”. Blanco ha dit que, per exemple, hi haurà trens de gran capacitat circulant per les vies.

  (Visited 56 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari