Vox s’automargina de participar en el Parlament de les Dones

La segona edició del Parlament de les Dones es va celebrar divendres de la setmana passada amb un èxit més que visible. Si a la primera edició hi van participar un centenar de dones representants de partits polítics, entitats, teixit associatiu i institucions, en aquesta ocasió va arribar a reunir-ne més de 200.

Duplicar el nombre d’assistents, però, no va ser l’únic èxit que es va aconseguir en aquesta convocatòria. Les participants van poder acordar i votar una declaració on es reclamen més mesures contra les violències masclistes en diferents àmbits tan dispars com el digital i la política, la salut o els drets sexuals i reproductius, la perspectiva interseccional i la via institucional. Tots els grups parlamentaris van estar implicats tant en l’organització com en la participació en aquest esdeveniment, a excepció de Vox, que ni hi va ser convidat –perquè els seus diputats mai van signar el compromís contra els comportaments masclistes i sexistes– ni va reclamar poder-hi ser. Per les organitzadores, però, que les dones de Vox amb el seu discurs negacionista de la violència masclista quedin fora de l’esdeveniment, es pot considerar un altre èxit.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari