Jordi Pujol, sobre l’amnistia: “He estat objecte de gent que ha tingut una actitud hostil”

L'expresident de la Generalitat celebra que la llei sigui "el més àmplia possible"

Jordi Pujol, al 'Sense ficció' sobre els Mossos
Jordi Pujol, al 'Sense ficció' sobre els Mossos

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha celebrat que s’hagi plantejat una amnistia “el més àmplia possible” i la veu necessària per a la concòrdia. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha respost sobre si ell es podria acollir a la nova llei. “No m’hi he de ficar gaire. Jo he estat objecte i per part de més d’una banda, no només del PP o del PSOE, de gent que va tenir una actitud hostil”, ha dit. Pujol ha alertat que la identitat catalana està en “perill”, ja que el català està “molt amenaçat”.

Pel que fa a l’acord per investir Pedro Sánchez, ha defensat que s’ha de negociar “com a norma”, s’ha referit a Sánchez com una persona “molt hàbil” i ha afegit que li sembla “un bon acord tot el que significa una millora petita o grossa”. Preguntat sobre l’actitud de l’expresident del govern central Felipe González, Pujol ha admès que li ha sorprès i que li sap greu, i ha recordat que González és una de les principals persones que van fer possible la Transició.

D’altra banda, Pujol ha alertat del perill que hi ha per mantenir la identitat de Catalunya. I és que, segons l’expresident, una part molt important de la identitat, el català, està “molt amenaçat”, i ha afirmat que maniobrar dins Espanya requereix “intel·ligència” i no es pot fer amb improvisació. “El tot o res pot ser un desastre. Excepte casos excepcionals, és perillós”, ha assenyalat. En aquest sentit, ha defensat que “no es poden prendre decisions alegrament” i alhora que Catalunya “no es pot rendir davant de qualsevol imposició de fora”.

Amb motiu de la mort de l’historiador Joan B. Culla, Pujol ha destacat que era una persona “catalanista i profundament de país”. “Defensor de Catalunya i, a més, bona persona”, ha afegit tot recordant que sempre havia tingut una bona relació amb ell.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari