El Suprem confirma l’anul·lació de l’ordenança de Barcelona que va regular la ZBE el 2019

El Suprem confirma l'anul·lació de l'ordenança de Barcelona que va regular la ZBE el 2019

Seu del Tribunal Suprem a Madrid (ACN)

El Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dijous els recursos presentats per l‘Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar l’ordenança del consistori del 2019 que regulava la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

D’aquesta forma, es confirma l’anul·lació, pèr bé que l’Ajuntament ja havia actualitzat el text i havia tornat a aprovar una ordenança després de la primera sentència del TSJC, del 2022.

Aquest tribunal argumentava que l’ordenança del 2019 es va aprovar amb deficiències en la seva elaboració, falta d’informes determinants i un excés en l’àmbit geogràfic d’aplicació i en el tipus de vehicles exclosos.

Van recórrer contra la ZBE una plataforma d’afectats per les restriccions circulatòries, l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya i els gremis de tallers de reparació de vehicles i de transportistes.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari