Qui, del Consell de la República, afirma que els gitanos es discriminen “tot solets”?

Albert Donaire
Albert Donaire

El mosso independentista i membre de la ja extinta assemblea de representants del Consell de la República, Albert Donaire, ha carregat contra els gitanos arran d’un reportatge emès a Els Matins de TV3 en el qual persones d’aquesta ètnia expliquen la discriminació que pateixen per motius principalment racistes. Donaire ha criticat que els entrevistats no hagin parlat en català i ha afirmat que “la discriminació se la fan tot solets”, posant en dubte les seves “ganes d’integrar-se al país”, segons ha dit.

“A Els Matins entrevisten gitanos per parlar de la discriminació que pateixen. Cap d’ells és capaç de parlar en català. La discriminació se la fan tot solets. Aneu a Perpinyà, pareu l’orella, i veureu en quina llengua parlen”, ha manifestat el mosso independentista en una publicació a X, a la qual ha afegit: “Ara entrevisten dues estudiants de grau universitari. Totes dues, parlant en castellà. Això són ganes d’integrar-se al país, clar que sí“, ha ironitzat.

Les crítiques de Donaire contra els gitanos han anat més enllà i ha esmentat dos barris de la província de Girona freqüentats per ciutadans d’aquesta ètnia: “Friso d’emoció per anar a passejar per la Font de la Pólvora de Girona o el Culubret de Figueres”, ha ironitzat. “Prou blanquejar una societat que molts cops viu al marge de la resta de societat per voluntat pròpia”, ha conclòs el mosso independentista, que ha rebut una allau de comentaris negatius per les seves paraules contra els gitanos.

Desenes d’usuaris de la xarxa social han recriminat a l’ex de l’assemblea del Consell el contingut d’aquesta publicació, i han respost donant diversos exemples de zones de Catalunya on viuen persones de la comunitat gitana que parlen el català perfectament. Donaire, però, no s’ha desdit, i ha carregat contra els qui li han recriminat la crítica generalitzada als gitanos: “Els policies de la moral i del control de la llibertat d’expressió i del que es pot parlar o el que no, teniu un problema”, ha etzibat.

(Visited 251 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari