Estupefacció pel fitxatge de Pere Macias com a comissionat del Govern pel traspàs de Rodalies

Ha estat el coordinador d’aquest servei des del 2018 i l’independentisme, l’executiu català i els mitjans públics de la Generalitat l’han criticat sistemàticament durant aquests cinc anys

Pere Macias, en una intervenció al programa Els matins de TV3, quan va ser nomenat coordinador del Pla de Rodalies, el 2018

Els partits independentistes, el govern de la Generalitat –format per ERC i Junts o només per ERC- i els mitjans públics que en depenen -TV3, Catalunya Ràdio i ACN- han criticat sistemàticament la gestió que Pere Macias ha fet des del setembre del 2018 com a coordinador del servei de Rodalies a Catalunya. El ministeri de Foment el va nomenar per aquest càrrec i al llarg de la seva gestió ha hagut de suportar un bombardeig de crítiques per part del món independentista. De Rodalies s’ha dit de tot. Que no s’invertia gens, que aquesta manca d’inversió provocava avaries cada dos per tres, que el nombre d’incidències era intolerable i, fins i tot, que el seu mal funcionament feia perdre desenes de milers de milions a l’economia catalana. Malgrat aquests antecedents i davant l’estupefacció del món independentista i de la classe política catalana, el govern que presideix Pere Aragonès ha fitxat Pere Macias com a comissionat del govern català en el procés del traspàs de Rodalies a la Generalitat.

Els partits fan girs inesperats a vegades en política. El fitxatge de Macias n’és un. La mateixa consellera de Territori, Ester Capella, que durant mesos ha estat exigint el traspàs de Rodalies a la Generalitat acusant els seus responsables d’una gestió nefasta, és qui ara l’ha fitxat com a comissionat perquè s’encarregui de la nova etapa d’aquest servei ferroviari. ERC i el PSOE van arribar a un acord perquè el ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible traspassi Rodalies a la Generalitat, acord que va formar part del pacte entre els dos partits perquè els republicans donessin suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

Capella ha fet declaracions sovint queixant-se de les incidències “constants”  a Rodalies i, l’agost, va afirmar a la xarxa social X que responien a “la voluntat manifesta del govern de l’Estat de no invertir allò compromès”. El representant del govern de l’Estat a qui la consellera de Territori acusava era Pere Macias que, en unes declaracions a Catalunyaplural.cat, el passat mes de maig havia assegurat que “dir que no s’inverteix o dir que el problema de Rodalies és que avui no s’inverteix és una falsedat” i que “el problema és que hi ha massa inversió concentrada… Sabem que invertir molt  causa afectacions i problemes, però l’obligació que tenim és invertir molt. Em molesta quan la gent diu mentides. Després, els ciutadans poden valorar el que sigui, però el que no es pot fer és subministrar-los informació falsa perquè es formin una opinió equivocada”.

Macias, que va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques i president de l’Autoritat del Transport Metropolità, entre els anys 1997 i 2001, amb governs presidits per Jordi Pujol, acabava la seva reflexió en l’entrevista esmentada dient que “a la meva edat ja puc dir les coses clares, i quan algú diu que no s’inverteix a Rodalies està dient una mentida. És així”. Té 67 anys i l’acaben de nomenar comissionat del govern català pel traspàs de Rodalies a la Generalitat. Les voltes que dona la política.

(Visited 360 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari