Felip VI inaugura el tercer mandat consecutiu de Pedro Sánchez

ERC, Junts, Bildu i BNG plantaran el rei a l'acte d'obertura solemne de les Corts

El rei Felip VI saluda la presidenta del Congrés, Francina Armengol (Congrés dels Diputats)

El rei Felip VI, juntament amb la reina Letícia i la princesa hereva Elionor, inaugura aquest dimecres la nova legislatura espanyola en una sessió plenària que reunirà diputats i senadors al Congrés. Com en altres ocasions, els independentistes catalans, bascos i gallecs no assistiran a l’acte d’obertura solemne que presidirà el rei.

Concretament, ERC, Junts, EH Bildu i BNG han anunciat la seva absència en resposta a la presència del monarca, que pronunciarà un discurs a la cambra. El PNB actuarà com en ocasions anteriors, de manera que participarà de la sessió, però no assistirà a la desfilada militar que té lloc davant el Congrés. L’acte també comptarà amb la presència dels diputats de Sumar, inclosos els cinc membres de Podem que formen part del grup parlamentari.

Felip VI arribarà a la cambra baixa escortat per un esquadró de la Guàrdia Reial, passarà revista al Batalló d’Honors i quatre companyies de l’Exèrcit i la Guàrdia Civil, i posteriorment serà rebut –juntament amb la Família Reial- pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el cap de l’Estat Major de la Defensa, Teodoro Esteban López Calderón.

Després de passar revista, la comitiva reial es traslladarà a les escales del Congrés, on la Família Reial serà rebuda per la presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol, abans de saludar els membres de les meses del Congrés i del Senat. Felip VI entrarà al Congrés per la Porta dels Lleons, i passarà a l’hemicicle, on sonarà l’himne d’Espanya. Després, la presidenta del Congrés pronunciarà un discurs i cedirà la paraula al monarca.

Un cop acabi l’acte, els reis es col·locaran de nou al podi d’honor de la Carrera de San Jerónimo, davant del Congrés, per assistir a una desfilada militar en honor seu per part de l’Agrupació de les Forces Armades i la Guàrdia Civil.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari