La Fiscalia rebaixa la petició d’inhabilitació per a Manuel Bustos de 2 anys a 7 mesos

L'exalcalde de Sabadell, l'excap de la policia local i l'excap d'Urbanisme estan acusats en la peça 33 del cas Mercuri sobre els suborns d'un regidor del PP

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos

Foto: ACN, Albert Segura

La Fiscalia ha reduït de 2 anys a 7 mesos la petició d’inhabilitació per a l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos pel cas de presumptes suborns de l’exregidor del PP Jordi Soriano a empresaris de la ciutat, corresponent a la peça 33 del cas Mercuri, per la qual també s’asseuen al banc dels acusats l’excap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, i l’excap d’Urbanisme Manuel Somoza.

La fiscal ha destacat que els acusats no van complir amb el deure de perseguir el delicte, conegut a través d’un llapis de memòria que contindria un arxiu de so en què es relatarien les pressions de Soriano a empresaris per tenir tractes de favor a canvi de diners. La petició de rebaixa de pena també s’aplica als altres dos acusats, recull l’ACN.

Els fets es remunten al 2010, concretament entre el 19 de març i el 2 de juny, quan Manuel Bustos, en aquell moment alcalde de Sabadell (PSC), va tenir coneixement, segons l’escrit de Fiscalia, que el llavors regidor portaveu del PP, Jordi Soriano, estaria rebent comissions d’empresaris per aconseguir adjudicacions en obres públiques. De fet, el paper de suposat missatger de Soriano en aquest procediment va fer que el cas es bategés amb el nom de Mercuri, en referència al déu missatger en la mitologia romana.

La fiscal ha estat la primera a intervenir en la darrera sessió del judici amb una llarga exposició, tot destacant la rebaixa de petició de penes d’inhabilitació. En el seu relat, ha destacat la confirmació provada a partir de les declaracions dels acusats i dels testimonis, així com de les escoltes telefòniques, dels fets delictius provats, com ara les converses entre Somoza i el llavors regidor del PP Jordi Soriano, suposat responsable dels contactes entre empresaris i ajuntament.

En una exposició molt més breu, l’advocat de l’acusació popular, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl Garcia Barroso, ha considerat que ha quedat desvirtuada la versió de Bustos, que assegurava no haver accedit al contingut del llapis de memòria, perquè hi ha proves que demostren que va contactar amb Soriano un cop coneguda l’existència del dispositiu.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari