El PSOE es distancia de la decisió de Sumar de dur al Suprem el posicionament del CGPJ sobre l’amnistia

Bolaños recorda que l'òrgan té el mandat caducat i aposta pel "diàleg" per renovar-lo

  Els ministres Yolanda Díaz, María Jesús Montero, Félix Bolaños, Fernando Grande-Marlaska, Pilar Alegría i Luis Planas a la reunió del Consell de Ministres (ACN)

  El ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, ha marcat distància aquest divendres amb la decisió de Sumar de presentar una querella al Tribunal Suprem pel posicionament del president i de cinc vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) sobre l’amnistia. “És una decisió que ha pres una força política amb la qual compartim govern de coalició, però és una decisió d’un partit que no és el PSOE“, ha manifestat.

  En la mateixa línia que Bolaños s’ha expressat la portaveu del govern central i ministra d’Educació, Pilar Alegría, qui ha vinculat la decisió del partit de Yolanda Díaz a la seva “autonomia”. “Si ells (Sumar) entenen que aquest és el millor camí, jo l’únic que puc dir és que és una decisió d’un partit polític. Aquí, el que és fonamental i nuclear és demanar al PP que surti d’aquesta posició de radicalitat i torni al camí de la constitucionalitat. El CGPJ farà cinc anys que té el seu període caducat”, ha recordat Alegría.

  De fet, en declaracions a la premsa, Bolaños ha apostat pel “diàleg” com a via per renovar el consell i retornar-li “el prestigi”, i ha assegurat que el seu objectiu és retornar a la “normalitat institucional” la magistratura. “El que m’agradaria i el que faré els anys vinents és intentar resoldre les coses amb diàleg, s’ha obert una nova etapa”, ha manifestat el ministre.

  (Visited 16 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari