Collboni retira la paraula a Vox per dir que entre els homosexuals hi ha tanta o més pederàstia que a l’Església

Liberto Senderos ha assegurat que les dades d'abusos d'eclesiàstics "estan manipulades"

    El regidor de Vox Liberto Senderos al ple de l'Ajuntament de Barcelona

    L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha retirat aquest divendres la paraula al regidor de Vox Liberto Senderos després que aquest s’hagi queixat que els abusos sexuals infantils en col·lectius fora de l’Església no siguin “portada”. “Col·lectius com el dels polítics, educadors o homosexuals amb percentatges reals iguals, si no majors, no són portada…”, ha dit el regidor, quan Collboni l’ha interromput i li ha demanat que rectifiqués aquestes paraules i ell s’hi ha negat. Collboni li ha retret que tipifiqués “tots els homosexuals d’alguna cosa”, però Senderos ha negat haver dit això. Llavors, Collboni li ha retirat la paraula i ha aixecat la sessió.

    El regidor de Vox ha intervingut per explicar per què el seu grup no ha donat suport a una declaració institucional sobre l’abús sexual infantil que feia referència a l’Església. “Com a catòlic, em dol tot cas d’abús fet per algú que comparteixi la meva fe, però saben que les dades de pederàstia a l’Església estan manipulades i que els protocols que l’Església aplica són els més durs contra els abusadors”, ha dit Senderos abans que l’alcalde de Barcelona li retirés la paraula.

    La picabaralla s’ha donat arran d’una declaració institucional pels drets dels infants, presentada al plenari pel grup d’ERC, amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció de l’Abús Sexual Infantil, que es va commemorar el passat 19 de novembre. En la declaració, ERC demanava el compromís de l’Ajuntament de Barcelona “per lluitar i condemnar amb tots els mecanismes l’abús sexual infantil”.

    Així mateix, instava l’Estat a reforçar el marc jurídic per tal que els abusos sexuals a menors no prescriguin mai i a condemnar públicament els abusos sexuals infantils comesos per l’Església. La proposta també demanava “treballar per poder atendre totes les víctimes d’abús sexual infant des d’una atenció integral”, així com l’activació “de totes les eines possibles per garantir una vida digna i tots els drets dels infants” de la ciutat.

    (Visited 74 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari