La Conferència Episcopal Espanyola accepta indemnitzar pels abusos sexuals prescrits

El secretari general de la institució eclesiàstica ha evitat concretar les quantitats econòmiques

El secretari general de la CEE, Francisco César García Magán

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha aprovat per unanimitat elaborar un pla integral de reparació a les víctimes de pederàstia per part de membres de l’Església, el qual inclourà indemnitzacions per als casos en els quals els abusadors hagin mort i també els delictes que hagin prescrit. Segons ha anunciat el secretari general de la CEE aquest divendres, Francisco César García Magán, el pla de la institució eclesiàstica es basarà en l’atenció, la prevenció i la reparació.

Se les indemnitzarà “per obligació moral”, ha indicat García Magán, que ha evitat concretar les quantitats econòmiques que rebran les víctimes. De fet, s’ha remès a allò que decideixin els magistrats en els casos que puguin jutjar-se, de manera que aquestes quantitats podrien ser el barem que utilitzin els bisbes per a les víctimes de pederàstia que no puguin recórrer a la justícia.

“Aquests delictes que lamentablement han comès persones de l’Església han sigut un atemptat contra les víctimes, però també al poble de Déu, contra l’Església”, ha lamentat el secretari general de la CEE.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari