Junts i ERC retreuen al PP la seva deriva “trumpista” i defensen a l’Eurocambra que l’amnistia no és una anomalia

Els populars demanen la intervenció de la CE, Vox parla de "cop d'estat" i socialistes volen "serenitat"

Debat sobre l'amnistia al Parlament Europeu

Junts i Esquerra han retret al Partit Popular la seva deriva “trumpista” i han defensat que l’amnistia acordada entre el PSOE i les formacions independentistes “no és una anomalia”.

En el debat sobre l’estat de dret a Espanya celebrat aquest dimecres al Parlament Europeu d’Estrasburg, l’eurodiputat de Junts, Toni Comín, ha apel·lat directament al president dels populars europeus, l’alemany Manfred Weber, a qui ha recordat que els jutges de Schleswig-Holstein van rebutjar l’extradició de Carles Puigdemont.

Per la seva banda, el PP ha demanat a la Comissió Europea que intervingui en el procés de tramitació de l’amnistia i Vox s’ha referit a ella com a “cop d’estat”, mentre que els socialistes han reclamat “serenitat”.

El debat ha estat marcat pels retrets entre les diferents formacions, amb els grups impulsors de la discussió carregant durament contra les accions del president espanyol, Pedro Sánchez, i la resta de formacions acusant precisament la dreta de posar en perill l’estat de dret a Espanya.

Una de les intervencions més esperades era la del president dels populars europeus, Manfred Weber, qui en l’inici de la seva intervenció -com ha vingut exposant durant els últims dies- ha llegit textualment la carta del ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en què els jutges expressaven la seva preocupació per la llei d’amnistia. “Quan la corrupció i els violents no són perseguits, l’estat de dret està en perill”, ha destacat.

En aquest sentit, Weber ha instat a la Comissió Europea -amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, present a l’hemicicle- a actuar i ha assegurat que el líder dels populars espanyols, Alberto Núñez Feijóo, acabarà esdevenint president del govern.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari