Capella demana al nou ministre de Transports abordar “amb urgència” el traspàs de Rodalies

La consellera de Territori també ha dirigit un escrit a la titular d'Habitatge per reclamar una reunió

La consellera de Territori, Ester Capella, en una atenció als mitjans (ACN)

La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha enviat aquest dimarts a la tarda dues cartes als nous ministres d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, i de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, per felicitar-los pel càrrec i reclamar-los dues reunions de treball “de forma urgent”. Capella parla en les dues missives de “desencallar” diferents temes que afecten els ciutadans de Catalunya com el traspàs de Rodalies, la “modernització” de l’aeroport del Prat o l’aplicació immediata de les mesures de contenció dels lloguers incloses en la llei 12/2023 pel dret a l’habitatge.

En la carta dirigida al nou ministre de Transports, Capella considera “urgent” avançar en els compromisos contrets amb relació al traspàs del servei de Rodalies i constituir una “comissió tècnica bilateral” sobre la modernització de l’aeroport de Barcelona. D’altra banda, pel que fa a l’escrit a la titular d’habitatge, la consellera recorda que “garantir el dret a l’habitatge és un dels reptes més urgents per millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

Capella també lamenta que la normativa d’habitatge catalana hagi estat parcialment anul·lada i reclama l’aplicació immediata de les mesures per a la contenció de les rendes de lloguer incloses en la llei 12/2023, mitjançant la publicació de les zones de mercat residencial tensionat. “Així mateix, necessitem un accés adequat als fons dels plans estatals de l’habitatge tenint en compte les condicions específiques de l’evolució del mercat de l’habitatge a Catalunya”, ha afegit la consellera de Territori.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari