El Govern diu que les obres del Barça han passat 3 inspeccions però estudia intensificar-les

"A data d'avui no hi ha obert cap expedient sancionador", ha confirmat la portaveu

Joan Laporta i la seva directiva, visitant les obres del Camp Nou

El Govern ha afirmat que les obres del Camp Nou han passat tres inspeccions de treball i ha obert la porta a “intensificar-les” en els propers mesos. “Des de l’inici de les obres, Inspecció de Treball ha actuat d’ofici amb inspeccions periòdiques i se n’han fet tres: una al juliol, una al setembre i una de més recent a l’octubre”, ha assegurat aquest dimarts la portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja. “I la previsió és seguir fent inspeccions i, fins i tot, intensificar-les quan les obres vagin creixent i comenci la construcció de l’estadi”, ha continuat Plaja, que ha negat però cap irregularitat.

“S’han fet alguns requeriments, però a data d’avui no hi ha obert cap expedient sancionador”, ha apuntat la portaveu del Govern.

“Per tant, el que tenim previst és continuar fent una tasca de control exhaustiva”, ha insistit Plaja, que ha estat qüestionada després d’una informació del diari El Periódico, que ha denunciat casos “d’explotació laboral” a les obres del Camp Nou. Els treballs han estat licitats pel Barça a l’empresa turca Limak Construction Europa i hi hauria algunes companyies subcontractades que pagarien als treballadors salaris abusius per sota de l’SMI i sense hores extra. “Es tractaria d’una situació de vulnerabilitat que seria preocupant”, ha reconegut la portaveu del Govern. “I treballem amb tots els mecanismes al nostre abast perquè això no passi”, ha recalcat Plaja.

“Som coneixedors de les informacions publicades a aquest diari, però de manera prèvia ja s’havien fet les inspeccions”, ha reiterat la portaveu del Govern. “Si arriben denúncies formalitzades de casos concrets s’investigarà, com es fa en tots els casos”, ha conclòs Plaja.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari