Aragonès convida Junts i la CUP a participar en la taula de diàleg

Els anticapitalistes han expressat "reserves" i els postconvergents, de moment, no han respost

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, abans de l'inici de la sessió del debat de política general (ACN)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, espera poder celebrar una reunió de treball amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant les pròximes setmanes. Així ho ha dit en una entrevista a TV3, on ha remarcat que els acords “ja estan fixats” i que ara “s’han de desenvolupar” per “avançar en la resolució del conflicte”.

Precisament una de les qüestions que cal treballar és la taula de diàleg entre governs, i Aragonès ha aprofitat per convidar tant Junts com la CUP a formar part de la delegació catalana que hi ha d’assistir. Segons ha dit, cal participar-hi “amb tota la força” i ha obert la porta a tothom qui tingui el referèndum com a objectiu.

“Els qui defensin el referèndum han de formar part de la delegació catalana”, ha afirmat el cap de l’executiu català, que ha afegit que li agradaria que s’hi veiés representat el conjunt de l’independentisme. Tot i això, ja ha admès que la CUP havia expressat “reserves”.

En el cas de Junts, ha assegurat que ara el partit liderat per Jordi Turull i Laura Borràs sí que és partidari de la negociació i, per tant, creu que es pot trobar “un espai de treball conjunt amb els mateixos objectius”. Segons Aragonès, Junts sap “des de fa temps” que existeix aquesta proposta, però ha dit que de moment no han obtingut resposta.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari