Vox anuncia querelles contra els lletrats del Congrés que avalen tramitar l’amnistia

Amenaça de denunciar també els membres de la Mesa que votin a favor de l'admissió

El líder de Vox, Santiago Abascal, durant el ple de la constitució de les Corts Generals al Congrés dels Diputats (ACN)

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat a través de la xarxa social X que aquest dimarts presentaran querelles per delicte de prevaricació contra els lletrats del Congrés que avalen la tramitació de l’amnistia. En concret, la formació d’extrema dreta denunciarà “els lletrats autors de l’informe que persegueix legitimar el cop a l’Estat de dret mitjançant la inconstitucional llei d’amnistia”, segons es pot llegir al compte d’Abascal.

El mateix text amenaça amb fer extensiva la querella als membres de la Mesa del Congrés “que votin a favor” de l’admissió a tràmit del projecte de llei d’amnistia registrat pel PSOE. “Tots els que col·laborin amb el cop han de saber que n’hauran d’assumir les conseqüències”, ha alertat Abascal. “És l’hora dels espanyols. És l’hora de les institucions”, ha reblat.

Tot plegat després que la proposició de llei d’amnistia registrada pel PSOE la setmana passada al Congrés dels Diputats hagi rebut un primer vistiplau dels lletrats de la Cambra Baixa. Segons ha transcendit aquest dilluns, els serveis jurídics han fet un informe favorable on defensen la seva tramitació en considerar que no conté cap xoc directe amb la Constitució espanyola.

Tot i això, els lletrats deixen oberta la porta a què el Tribunal Constitucional és pronunciï també sobre aquesta norma criticada per l’oposició i per òrgans judicials com el CGPJ. Tal com és habitual, la Mesa del Congrés es reunirà demà dimarts i, previsiblement i tenint en compte l’informe favorable dels lletrats, iniciarà el seu procés de tramitació parlamentària.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari