Bolaños recorda a Reynders i Jurová que la llei d’amnistia és qüestió política d’àmbit intern

Lamenta els "intents d'alguns grups polítics" de convertir el debat en qüestió europea

El ministre de la Presidencia, Félix Bolaños, en una atenció als mitjans (ACN)

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha trucat aquest dilluns a la tarda a la vicepresidenta de Valors i Transparència de la Comissió Europea, Vera Jourová, i al comissari de Justícia, Didier Reynders, per recordar-los que la llei d’amnistia és “qüestió política d’àmbit intern.

A banda els ha explicat que la iniciativa legislativa “respon a la voluntat compartida per la majoria absoluta dels partits del Congrés de normalitzar la situació institucional, política i social a Catalunya”. Bolaños s’ha ofert als dos dirigents europeus per facilitar-los “tota la informació” sobre el procediment i contingut de l’esborrany, així com la posició del govern. Bolaños viatjarà la setmana vinent a Brussel·les per reunir-se amb tots dos.

A parer de Bolaños la llei d’amnistia és “plenament congruent” amb l’ordenament i valors europeus i és “impecable des d’una perspectiva constitucional”, atès que pretén “un objectiu previst al preàmbul” de la carta magna espanyola, que és “garantir la convivència democràtica”. En conseqüència, afegeixen fonts del Ministeri de la Presidència, “la proposició de llei no afecta en res els interessos i el dret de la Unió Europea”.

Per tot plegat Bolaños ha demanat “respectar” el debat polític i parlamentari a Espanya “davant dels intents d’alguns grups polítics de convertir un debat intern i espanyol en una qüestió europea”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari