Arriba al Parlament l’avaria d’un tren de FGC que va obligar els passatgers a caminar per un túnel a Sabadell

PSC i En Comú Podem demanen explicacions a Territori per una incidència que Ferrocarrils de la Generalitat va intentar minimitzar

Imatges enregistrades pels viatgers que van haver de caminar per un túnel a Sabadell per culpa d'una avaria d'un tren de FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va publicar, el 30 d’octubre a les 8 del vespre, al seu perfil institucional de X el missatge següent: “Línia Barcelona-Vallès: Servei de la línia S2 (Sabadell) funciona amb la freqüència de pas alterada, a causa d’una avaria de tren”. Al cap de quatre hores va informar que els trens tornaven a circular “segons la freqüència de pas habitual”. No va explicar quina era l’avaria que havia provocat els retards i no va fer cap al·lusió a una de les conseqüències de la incidència: Tots els passatgers d’un comboi que va quedar encallat entre les estacions de Can Feu-Gràcia i Sabadell Plaça Major van haver de baixar del tren i sortir caminant pel túnel que les separa. Els diputats Jordi Terrades (PSC) i David Cid (En Comú Podem) han entrat preguntes al Parlament perquè la consellera de Territori, Ester Capella, doni explicacions de la incidència i del risc que va suposar pels viatgers que van haver de recórrer a peu un bon tram del túnel dels FGC a Sabadell.

Jordi Terrades ha preguntat: “Segons el Govern, quines han estat les causes i les conseqüències d’aquesta avaria? Quines actuacions ha dut a terme el Govern per evitar que episodis com aquest es tornin a repetir? Quin és el nombre de passatgers que es van veure afectats per aquesta situació? De quina forma se’ls ha compensat?”. Al seu torn, David Cid demana: “Què va provocar l’avaria del tren? Quines mesures i quin és el protocol a seguir previstos per FGC en aquests casos? Es va activar el CECAT? Es va comunicar a l’Ajuntament de Sabadell l’avaria i l’evacuació posterior?”.

El CECAT és el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i “vetlla per la bona gestió de les emergències a través de la coordinació dels diferents cossos operatius, organismes i institucions involucrades en la resolució de situacions en què calgui l’activació d’un pla d’emergències”, segons s’informa en el web d’aquest organisme. Els diputats de l’oposició no han aconseguit aclarir si Ferrocarrils de la Generalitat va demanar la intervenció del CECAT en unes circumstàncies en les quals es va posar en perill la seguretat dels viatgers.

Malgrat l’opacitat de FGC a l’hora d’informar del que va succeir en aquell cas, les imatges de viatgers caminant pel túnel on s’havia aturat el seu tren van aparèixer a diferents mitjans de comunicació perquè alguns passatgers les van enregistrar amb els seus telèfons mòbils.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari