Per què és un altre engany l’anunci de Laporta de no apujar els abonaments del Camp Nou?

Elena Fort

Com no podia ser altrament, la junta de Joan Laporta, a través de la seva vicepresidenta institucional, Elena Fort, ha donat a la premsa un altre d’aquells titulars que no són el que semblen, un estratagema més, comunicativa, en aquest cas referida al retorn dels socis a l’Spotify Camp Nou a partir del novembre del 2024, data prevista per a què el primer equip pugui tornar a jugar en un espai almenys més rendible i còmode que el Lluís Companys.

“El preu dels abonaments quan tornem a l’Spotify Camp Nou no serà més alt que quan vam marxar, mantindrem els preus”, ha estat l’anunci d’Elena Fort en una reunió concertada amb socis que havien transmès la seva preocupació. Si més no, aquest era el format i el context en què la junta directiva volia donar la bona notícia en uns dies que no estan sent els millors des del punt de vista futbolístic.

En realitat, però, es tracta d’aparentar generositat, una actitud servicial i comprensió per part d’una junta que coneix de debò les condicions pèssimes en què es produirà la reobertura de la instal·lació d’aquí a un any, amb les obres condicionant i complicant tant l’aforament com els accessos. Evidentment, el fet que es puguin reutilitzar la primera i la segona graderies no serà un èxit de ningú, ni de la junta ni de Limak. Simplement és que no s’han pogut tocar ni està previst fer-ho. En tot cas veuran reduïda la seva capacitat per les necessitats de les obres i, com a Montjuïc, els abonats seran ubicats aleatòriament a cada partit en funció de la disponibilitat.

En un gest que vol ser condescendent, Elena Fort ha avançat que per a aquest abonat també provisional de l’Spotify en obres tindran preferència els qui, ja fossin o no abonats, van apostar per seguir l’equip fins a Montjuïc. Quins? Els d’aquest any o els que ho tornin a demanar de cara a la temporada 2024-25, que arrencarà fora de l’estadi com a l’actual?

La maniobra és evident, ja que a la vista del malestar actual dels abonats per aquesta política de seients canviants i la desinformació sistemàtica a cada partit, el cimbell per a la següent radica en el fet que aquest abonament serà vàlid per a l’Spotify a partir del novembre. Serà així fins a completar l’obra en dos o tres anys. Serà llavors, lògicament, quan la directiva, per força, perquè els inversors ho exigiran, replantejarà a l’alça el preu dels abonaments per homologar-los als de l’antiga tribuna principal, a cobert de la pluja, més comoditat, millors accessos, serveis i la millor restauració. En definitiva, que la promesa de no encarir els abonaments no ha estat, com quasi sempre, més que una acció mediàtica, pur teatre. Si s’analitza l’anunci d’Elena Fort, tan sols s’ha compromès a no apujar els abonaments només la temporada següent. Compte.

(Visited 124 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari