Deu detinguts en la catorzena nit de concentracions a Ferraz contra Sánchez

Grups d'extrema dreta han llençat objectes a la línia policial que ha carregat per desfer la concentració

Manifestants de perfil ultra amb la cara tapada en la catorzena nit de concentracions davant la seu del PSOE a Madrid (ACN)

Deu persones han estat detingudes aquest dijous en la catorzena nit consecutiva de protestes per l’amnistia als voltants de la seu del PSOE de Madrid, al carrer Ferraz. Aquesta vegada les protestes han coincidit amb el dia que el socialista Pedro Sánchez ha estat investit president d’Espanya per tercera vegada consecutiva.

La concentració d’aquest dijous ha congregat 4.000 persones, i repetint l’esquema d’altres jornades, grups de perfil ultra han ocupat les primeres files i han començat a llançar objectes contundents contra la línia policial. Els radicals enarboraven banderes anticonstitucionals, emulaven salutacions feixistes i cridaven consignes racistes i homòfobes, així com insults contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el mateix Sánchez.

Les càrregues han tingut lloc passades les onze de la nit i han dispersat els grups radicals, que es manifestaven al mateix indret on altres concentrats s’han assegut a terra per diferenciar-se dels primers. Posteriorment, hi ha hagut aldarulls i corredisses pels carrers pròxims a la concentració, durant els quals s’han produït la desena de detencions i s’han incendiat alguns contenidors.

La convocatòria ha estat impulsada per grups d’extrema dreta com Revuelta o el sindicat Solidaridad, vinculat a Vox. De fet, en un moment de la concentració, just darrere les tanques, ha fet acte de presència el vicepresident del partit d’extrema dreta, Javier Ortega Smith.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari