Les bases de Podem avalen la “investidura” de Sánchez amb un 86% de vots a favor

Més de 55.000 militants han participat en la consulta que ha acabat dimarts a la nit

La secretària general de Podem, Ione Belarra, en un acte del Minsteri d'Igualtat

Les bases de Podem han avalat la investidura del socialista Pedro Sánchez amb el suport del 86,1% dels vots en una consulta on han participat més de 55.000 militants. El procés intern, que ha acabat aquest dimarts a les deu de la nit, preguntava sobre el suport al candidat del PSOE i president del govern central en funcions: “Els/les diputats/des de Podem han de donar suport a la investidura de Pedro Sánchez?”.

Tal com ha apuntat aquest dimecres el partit, el no a Sánchez ha reunit el 13,7% dels vots, mentre que un 0,2% dels inscrits han votat en blanc. La líder de Podem, Ione Belarra, ja s’havia posicionat a favor del suport a la investidura de Sánchez. “Un cop més Podem fa un exercici de responsabilitat sense precedents per complir amb el mandat que la ciutadania va donar el 23-J”, ha indicat Belarra en un missatge a X.

No obstant això, la secretaria general de Podem ha reconegut el “malestar” que hi ha a les bases del partit conseqüència, ha dit, de les “faltes de respecte” cap a Podem. “Us garanteixo que treballarem per recuperar la capacitat real de transformació”, ha conclòs Belarra.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari