Vox demanda Sánchez per quatre delictes i sol·licita suspendre la investidura

La querella del partit d'Abascal també afecta Puigdemont, el PSOE i Junts

  El líder de Vox, Santiago Abascal, ensenya la querella contra Sánchez i Puigdemont per la llei d'amnistia (ACN)

  Vox ha presentat una querella contra el president del govern central en funcions i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, per la llei d’amnistia pactada entre el PSOE, ERC i Junts, i ha demanat al Tribunal Suprem la suspensió cautelar del ple d’investidura previst per aquest dimecres i dijous. El líder de la formació d’extrema dreta, Santiago Abascal, ha concretat que la querella denuncia delictes suborn, encobriment, usurpació de funcions del poder judicial i negociacions prohibides a funcionaris públics.

  La demanda es presenta, a banda de contra la llei d’amnistia i Sánchez, contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el PSOE i Junts, ja que Vox considera que l’objectiu que té la norma recentment registrada és “canviar el règim per la porta del darrere”. Per a Abascal, la llei d’amnistia va directament en contra de la Constitució perquè suposa un “procés constituent”.

  El president del partit d’extrema dreta també ha amenaçat de presentar querelles contra els membres de la Mesa del Congrés i del Senat si admeten a tràmit la llei, i ha exigit “responsabilitat” al PP a la cambra alta, on té majoria absoluta, perquè aturi “el cop”.

  (Visited 76 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari