Vox denunciarà Sánchez per l’amnistia i demanarà al Suprem suspendre el debat d’investidura

El sindicat del partit d'extrema dreta convoca una vaga general per al 24 de novembre

    El líder de Vox, Santiago Abascal, a la seu del partit (Vox)

    El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest dilluns que presentarà una denúncia contra el president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, davant del Tribunal Suprem, per la llei d’amnistia pactada entre el PSOE i l’independentisme català. A més, el líder del partit d’extrema dreta sol·licitarà al tribunal la suspensió del debat d’investidura com a mesura cautelar.

    En una roda de premsa des de la seu de Vox, Abascal ha indicat que denunciarà Sánchez per la presumpta comissió de tres delictes, però no ha detallat de quins es tracta. D’altra banda, ha considerat que la investidura del socialista és una “investidura colpista” i ha assegurat que el seu partit “no pararà” i seguirà “encoratjant i donant suport a les manifestacions davant de la seu del partit colpista”, en referència al PSOE.

    Abascal també ha exigit al PP que faci valer la seva majoria absoluta al Senat per “no tramitar” la llei d’amnistia, i ha considerat que la Mesa del Congrés tampoc hauria de donar llum verda a la norma per ser “inconstitucional”. En aquest sentit, el líder de Vox ha advertit que si no ho fan, es querellarà també contra la cambra baixa i la cambra alta.

    Vaga general del sindicat de Vox

    El sindicat de l’òrbita de Vox, Solidaridad, ha registrat la convocatòria d’una vaga general per al divendres 24 de novembre, segons ha anunciat en un missatge a la xarxa social X. Sota el lema “Enfront de la desigualtat. Enfront de la traïció”, el sindicat protestarà contra la llei d’amnistia i reclamarà que s’aturi el que consideren “la ruptura d’Espanya”.

    Solidaridad fa uns dies que està fent una campanya de recollida de firmes a favor d’aquesta vaga general. En un missatge, el sindicat demana “als milions de treballadors que es neguen a permetre la ruptura d’Espanya, a la resta de sindicats i a tota la societat civil que donin suport a la vaga general”.

    (Visited 26 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari