La Generalitat ampliarà les restriccions d’aigua per “la pitjor sequera que ha viscut mai Catalunya”

L'executiu català declararà la setmana que ve l'estat de "preemergència" al sistema Ter-Llobregat

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, en roda de premsa (ACN)

El govern de la Generalitat preveu declarar la setmana que ve l’estat de “preemergència” per sequera al sistema Ter-Llobregat, segons han anunciat aquest dimarts la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes. Aquesta decisió implicarà més restriccions en el consum d’aigua, però Plaja l’ha justificat adduint l’actual situació de sequera i la manca de pluges.

“Cal prendre mesures extraordinàries”, ha asseverat la portaveu del govern català, que ha destacat que és “la pitjor sequera que ha viscut mai Catalunya”. Plaja també ha recordat que actualment els embassaments estan al 18,89% i que cal actuar abans que es trobin amb les reserves per sota del 16%, xifra que marca l’entrada en la fase d’emergència, que està prevista a finals de desembre.

 Al seu torn, el director de l’ACA ha advertit que s’entra en un escenari “molt complicat” després d’una tardor molt seca i ha avisat que la situació de sequera és “molt crítica”. Per això, ha indicat, es plantegen un estadi “intermedi” entre l’excepcionalitat i l’emergència que permeti intensificar algunes mesures o restriccions durant el pròxim mes o mes i mig. Sobre les mesures concretes que es podrien intensificar durant aquest període transitori, ha dit que es concretaran en els pròxims dies.

Reyes també ha matisat que aquest estadi intermedi de preemergència només s’aplicaria al sistema Ter-Llobregat perquè és on viuen més persones i on hi ha més activitat comercial i industrial, ja que inclou l’àrea metropolitana de Barcelona. “L’esforç que podem fer des de la regió metropolitana en benefici de la resta de comarques és molt important”, ha afirmat.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari