Nova prova de sirenes de risc químic aquest dimecres al Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Occidental

S'activaran 40 sirenes en un territori que congrega prop de mig milió de persones

Missatge d'alerta de Protecció Civil a la pantalla d'un mòbil (ACN)

La Direcció General de Protecció Civil ha presentat aquest dilluns la prova d’activació de les sirenes de risc químic i d’enviament de missatge d’alerta als telèfons mòbils que tindrà lloc el pròxim dimecres. Concretament, la prova serà a les 11 hores en els 16 municipis afectats per risc químic del Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

En total sonaran 40 alertes a Abrera, Barcelona (Zona Franca i Port), Cornellà de Llobregat, L’Hospitalet, el Prat de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Castellbisbal i Terrassa.

La prova durarà 15 minuts, on es farà enviament de les alertes de Protecció Civil a tots els telèfons mòbils de les zones per informar de la realització de la prova, i sonaran les sirenes de risc químic. S’escoltaran també als municipis de Rubí, Sant Cugat del Vallès i el Papiol, per proximitat. La població que es trobi prop de la zona d’audició pot rebre també l’alerta al telèfon mòbil, malgrat que no hi hagi cap sirena dins del mateix terme municipal.

En aquest simulacre no es requereix dur a terme el confinament tot i que s’anima a tothom que pugui a practicar-lo i recordar el consell bàsic en cas d’accident químic: tancar-se a l’edifici on s’hi és o el més proper i tancar portes, finestres i qualsevol ventilació a l’exterior.

De les 40 sirenes, set són noves i sonaran per primera vegada al Prat, Castellbisbal, Martorell i Esparreguera. En alguns municipis, les sirenes estan ubicades en zones i barris concrets que farà que no siguin audibles per al conjunt de la població. A Barcelona estan a la Zona Franca i al Port; a l’Hospitalet se situen als barris Centre, Can Serra, Sant Feliu i Bellvitge; a Cornellà estan al centre, al barri de la Riera i a Almeda, i a Esparreguera se situa a la urbanització Can Vinyals.

A l’inici de la prova s’enviarà l’alerta de Protecció Civil als telèfons mòbils informant de la realització de la prova, i al cap d’uns minuts s’activaran les sirenes de risc químic amb el so de confinament (so ondulant com el d’una sirena d’ambulància). El so d’inici d’alerta (so de confinament) són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons.

A la finalització de la prova (al cap de quinze minuts), s’activaran les sirenes de risc químic amb el so de fi de confinament (un so pla més agut).

En aquest context, 40 centres escolars han confirmat que faran el simulacre per preparar-se i conscienciar també a l’alumnat. En total es calcula que 16.663 persones entre alumnat i personal docent i laboral dels centres practicaran el confinament aquest dimecres.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari