El govern central i la Generalitat carreguen contra la declaració del CGPJ sobre l’amnistia

La ministra i portaveu Isabel Rodríguez troba "inaudit" el pronunciament, i la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, que busca "dinamitar la negociació"

La ministra i portaveu, Isabel Rodríguez

El govern d’Espanya i el de la Generalitat de Catalunya han carregat aquest dimarts contra la declaració del ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) crítica sobre la concessió de l’amnistia als encausats del procés.

La ministra i portaveu de l’executiu central, Isabel Rodríguez, ha considerat “inaudit” que un organisme com el CGPJ digui la seva sobre una llei “que no existeix”. “Es qualifica per si sol”, ha manifestat en roda de premsa.

“Hauria estat bé que aquestes mateixes persones que formen l’òrgan (…) haguessin actuat amb la mateixa celeritat sobre un tema que els afecta molt directament, el seu mandat caducat els darrers cinc anys”, els ha criticat Rodríguez, segons recull l’ACN.

Per la seva part, el govern català, per boca de la portaveu, Patrícia Plaja, ha acusat el CGPJ de voler “vulnerar l’Estat de dret” i “dinamitar la negociació” sobre la investidura de Pedro Sánchez.

“S’avancen i es mostren contraris sense amagar-se. On està la separació de poders a l’Estat espanyol?”, s’ha preguntat la portaveu, que també ha considerat que la investigació per terrorisme del cas de Tsunami Democràtic, que afecta Carles Puigdemont i Marta Rovira, “és la confirmació que la salut democràtica de l’Estat espanyol és tan feble que, si no es prenen mesures, acabarà gangrenant-se”.

L’executiu de Pere Aragonès, recull també l’ACN, ha considerat que els jutges conservadors actuen seguint la crida de l’expresident espanyol José María Aznar, que va demanar que “qui pugui fer, que faci” per a evitar l’amnistia.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari