La militància de PSOE i PSC avala els pactes amb Sumar i altres partits

Més del 60% dels afiliats han participat a la consulta

Els líders del PSOE i Sumar, Pedro Sánchez i Yolanda Díaz, firmen l'acord entre els seus partits al Museu Reina Sofía (Miquel Vera, ACN)
Els líders del PSOE i Sumar, Pedro Sánchez i Yolanda Díaz, firmen l'acord entre els seus partits al Museu Reina Sofía (Miquel Vera, ACN).

Tant la militància del PSOE com la del PSC ha avalat el pacte dels socialistes amb Sumar i altres partits per a la investidura del secretari general, Pedro Sánchez, com a president del Govern d’Espanya, que s’havia sotmès a consulta de les bases. “Aproves l’acord per formar un govern amb Sumar i aconseguir el suport d’altres formacions polítiques per assolir la majoria necessària?”, deia la pregunta que han respost favorablement el 85,4% de participants del PSC i el 87% del PSOE.

Pel que fa al PSOE, han votat 63,4% de les persones amb dret a fer-ho i el 11,93% d’elles ho ha fet en contra. Al PSC han participat a la consulta 7.909 militants (el 61,6%). Segons han informat els socialistes, el 12,2% s’ha oposat al pacte, s’ha emès un 2,4% de vots en blanc i el 0,2% s’han declarat nuls.

La consulta s’ha fet al llarg d’aquest dissabte fins a les 20.00 hores de forma presencial a les agrupacions municipals o de districte tant del PSOE com del PSC. Els militants també van poder votar telemàticament fins ahir divendres a les 12.00 hores. Hi havia 172.600 militants socialistes i de les respectives joventuts amb dret a participació a tot l’estat espanyol. La consulta es va convocar després de tancar-se el pacte amb Sumar i s’ha celebrat poc després que es conegués l’acord amb ERC.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari